This page has moved to a new address.

De ideale industriële tafel

Woonblog my industrial interior: De ideale industriële tafel

woensdag 13 januari 2016

De ideale industriële tafel

In een industriële inrichting, mag een industriële eettafel absoluut niet ontbreken. De meeste industriële tafels zijn gemaakt van hout en/of staal/metaal/ijzer. Je ziet heel vaak een combinatie van beide materiaalsoorten terug komen in de industriële eetkamertafels. Het hout, waarvan gebruik gemaakt wordt, heeft eigenlijk altijd een doorleefd karakter. Het onderstel is meestal gemaakt van staal, metaal of ijzer. De combinatie van een houten tafelblad en het hierboven genoemde onderstel maken de tafel een industriële tafel.

Industriële tafel; in hoogte verstelbaar

De meeste industriële tafels hebben een vast formaat, ze hebben een bepaalde hoogte, breedte en lengte. Zou het niet ideaal zijn, als er ook een tafel bestond die in hoogte verstelbaar is? Nou deze is er! Het bedrijf DT-69 heeft een aantal van deze handige verstelbare industriële tafels. De tafels hebben een gietijzer in hoogte verstelbaar fabrieksonderstel met een mooi doorleefd tafelblad gemaakt van oud eiken wagonplanken. De tafels zijn verstelbaar van 76 cm naar 114 cm hoog. Deze tafels hebben daarom een dubbele functie; je kunt ze gebruiken als eetkamertafel (in de lage variant), maar ook al bartafel (in de hoge variant). Deze tafel zijn zelfs verkrijgbaar in 400 cm of langer. Met deze in hoogte verstelbare industriële eettafel heb je meteen een uniek industrieel object in huis!

Laat je inspireren door onderstaande foto's van de industriële eettafels:

industriële eettafel eetkamertafel industrial table

industriële eettafel eetkamertafel industrial table

industriële eettafel eetkamertafel industrial table

industriële eettafel eetkamertafel industrial table

industriële eettafel eetkamertafel industrial table

Over DT-69

In het midden van Nederland waar twee rivieren een langgerekt stuk land omarmen ligt "Het Land van Maas en Waal". Een gebied dat voor sommigen misschien onbeduidend mag zijn, voor ons betekent het: thuis. In deze smalle strook land waar de rivieren geregeld buiten hun oevers traden (en treden), weet men sinds generaties met behulp van molens en stoomgemalen het water te bedwingen.

Dit vernuft en vakmanschap inspireren ons al sinds 1969 tot het handmatig vervaardigen van robuuste tafels. Momenteel maken wij o.a. vintage industriële tafels, door oude fabriekonderstellen te combineren met mooie, doorleefde tafelbladen. Maar ook van massief, rustiek eikenhout maken wij tafels. Sommige modellen hebben zelfs een blad van hout en een onderstel van staal, materialen die ook voor de bouw van molens en stoomgemalen gebruikt werden. “Dutch Tribute 69” - een ode aan en een voortzetting van het vernuft, het vakmanschap en de idealen van onze voorouders - past perfect in de huidige tijdgeest, waarin duurzaamheid en authenticiteit steeds meer aandacht krijgen.

Labels: , , ,

1 reacties:

Op 19 april 2016 om 11:36 , Blogger Leonoor zei...

Kijk wat een pareltje van tafel! ik hou echt van de unieke wat dat betreft, ook lekker asymmetrisch en log. Ieder zijn ding ;)

 

Een reactie posten

Vul hier je reactie in....

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage