This page has moved to a new address.

De betonnen vloer

Woonblog my industrial interior: De betonnen vloer

woensdag 6 januari 2016

De betonnen vloer

Regelmatig krijg ik vragen van mensen over de vloer in een industrieel interieur. Welke vloer past het beste bij een industriële inrichting of zijn er meerdere mogelijkheden? Om een vloer een industrieel karakter te geven, heb je diverse mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een donkere vloer (zwart of grijs), een betonnen vloer maar ook een houten of zelfs witte vloer kan. Een bijzondere industriële vloer is de gietvloer. Het nadeel van een gietvloer is deze nogal prijzig is.

Voor meer industriële tips & tricks volg je de online cursus Basis Industrieel Inrichten

Industriële vloer

In een eerder blogbericht heb ik geschreven over de diverse mogelijkheden voor een industriële vloer. In dit blogbericht zal ik meer vertellen over de betonnen vloer. Wat zijn de mogelijkheden, wat is het effect van een betonnen vloer en hoe je de betonnen vloer kunt combineren. En daarmee bedoel ik, met welke kleuren en materialen.

Betonnen vloer

Een betonnen vloer geeft een sobere en neutrale sfeer (mede door de grijze kleur), maar ook krachtige en robuuste uitstraling aan je industriële interieur. Een betonnen vloer is daarnaast ideaal voor een huis waar vloerverwarming wordt toegepast. Vooral in nieuwbouwhuizen die je dat er vaak gebruik gemaakten wordt van vloerverwarming. 

Een betonnen vloer heb je in diverse prijscategorieën; van goedkoop tot aan duur. Het voordeel van een betonnen vloer is dat deze ook beschikbaar is voor mensen met een kleine portemonnee. De betonnen vloer kan zo gestort worden en hoeft ook niet bijgewerkt worden. Ook in de kleur van de betonnen vloer kun je variëren; je kunt kiezen voor een lichtgrijze, grijze, donkergrijze of juist antraciete vloer.

Er zijn verschillende betonnen vloeren. Je kunt kiezen voor een vloer die bestaat uit gegoten beton. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een gietvloer met een betonnen look of kun de vloer verven met een speciale betonverf. Er zijn diverse mogelijkheden.

Het combineren van de betonnen vloer

De kleur van de betonnen vloer is vaak grijs, deze kleur laat zich goed combineren met lichte kleuren zoals wit. Maar ook de kleur zwart is een mogelijkheid. Deze kleuren zie je vaak terug in een Scandinavisch industrieel interieur. Hou je juist meer van een rauw en stoer industrieel interieur? Dan kun je de betonnen vloer combineren met donkere kleuren met bruin- en zwarttinten. Gaat jouw voorkeur uit naar een vintage industrieel interieur? Combineer de betonnen vloer dan met oude, tweedehands en/of verweerde meubels en gele, oranje, rode en/of bruine kleuren. Maar ook de lichtere kleuren kunnen in een vintage industrieel interieur, zolang de kleur of verf maar enigszins verweerd, verbladerd is. Een voorbeeld hiervan zie je hieronder.

Bron: Zsa Zsa Bellagio

Het materiaal beton 

Het materiaal beton heeft een kille en sobere uitstraling. Als je van deze uitstraling houdt, kun je de vloer combineren met nog meer beton en het materiaal staal, metaal en/of ijzer. Ook deze materialen hebben een sobere uitstraling. Hou je meer van een warmer interieur, combineer het beton dan met warme materialen. Wol, textiel en zijn daar voorbeelden van.

Hieronder vind je inspiratie voor een betonnen vloer in een industrieel interieur in zijn algemeenheid. En in het bijzonder heb ik aandacht gegeven aan een betonnen in een Scandinavisch, rauw & stoer en vintage industrieel interieur.

Betonnen vloer in een industrieel interieur

Bron: Homease

Bron: Interiorjunkie
Bron: Home Designing

Betonnen vloer in een Scandinavisch industrieel interieur


Bron: Homease


Betonnen vloer in een rauw en stoer industrieel interieur
Betonnen vloer in een vintage industrieel interieur

Bron: Pinterest

Bron: Méchant Design

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Vul hier je reactie in....

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage