This page has moved to a new address.

Industrieel behang

Woonblog my industrial interior: Industrieel behang

dinsdag 8 november 2016

Industrieel behang

Stel, je hebt een muur welke geverfd is. Over deze muur ben je niet tevreden, je wilt graag een muur welke een industrieel effect uitstraalt. Hoe creëer je nu eigenlijk een muur met een industrieel karakter? Daarvoor heb je verschillende mogelijkheden.

Industriële muur

Bij industriële muren denk je waarschijnlijk vaak aan baksteen en/of beton. De look op de muren die je tegen komt in fabrieken en lofts (waar de industriële van oorsprong vandaan komt), is meestal verweerd. Dit effect is in de meeste huizen niet aanwezig, vandaar dat ik je een aantal tips geef hoe je dat wel kunt bereiken. Je kunt een industriële muur maken met:
  • Bakstenen muur
  • Betonnen muur
  • Geverfde muur
  • Behang op de muur
Bron: Rebel Walls

Bron: Rebel Walls


Ik ga vandaag de laatste (behang op de muur) uitgebreid behandelen.

Industrieel behang

Vind je het bakstenen effect wel heel cool, maar heb je een nieuwbouw woning of is het je teveel werk? Je kunt momenteel ook veel behang krijgen met een oud bakstenen motief erop. In principe is dit fotobehang met de uitstraling van een betonnen muur. Hierin kan je kiezen uit verschillende tinten. Het voordeel van behang is dat je kan kiezen uit verschillende structuren waarbij de bekistingspanelen duidelijk zichtbaar zijn, in lichte als donkere tinten.

Bron: Shootfactory

Bron: Tumblr

Betonbehang

Het voordeel van beton(look)behang is dat het op het eerste zicht een realistisch afbeelding is van een echte betonnen muur. Bovendien heb je de keuze tussen verschillende soorten structuren. Een bijkomend voordeel is dat je hiermee sneller een betonlook creëert in vergelijking met andere opties zoals verven of bepleistering.

Esta Home

Bakstenen behang

Het is geen echte bakstenen muur en het zijn ook geen steenstrips, maar je krijgt een iets neppere bakstenen muur met bakstenen behang. Het voordeel is dat deze snel op de muur zitten en dat het ook iets goedkoper dan de hiervoor genoemde alternatieven.

Bron: Esta Home

Meer industrieel behang...

Deze tip wil ik jullie niet ontnemen. Esta Home heeft ontzettend gaaf behang voor een industrieel interieur! Wat dacht je van behang met platen en/of behang met oude postboxjes.

Bron: Esta Home

Bron: Esta Home
Bron: Esta Home

Voor meer industriële tips & tricks volg je de online cursus Basis Industrieel Inrichten

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Vul hier je reactie in....

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage