This page has moved to a new address.

Scandinavisch design met industrieel karakter

Woonblog my industrial interior: Scandinavisch design met industrieel karakter

donderdag 16 juli 2015

Scandinavisch design met industrieel karakter

De Scandinavische interieurstijl is een erg populaire stijl. Deze stijl valt goed te combineren met de industriële stijl. Beide stijlen maken gebruik van natuurlijke materialen. Beton, metaal en (verweerd) hout zie je veel in een industriële inrichting. Terwijl in een Scandinavische woonstijl je meer de lichte natuurlijke materialen als licht hout/beton/steen, wol en glas tegenkomt. Toch kom je in een Scandinavisch interieur wel beton en metaal tegen, maar niet zoveel als in een industrieel interieur.

Er zijn twee manieren om deze twee interieurstijlen met elkaar te combineren. Je kunt bijvoorbeeld je interieur industrieel inrichten met een Scandinavische touch. Zorg er dan voor dat je meer wit, licht en lichte houtsoorten dan metaal, beton en donkere natuurlijke materialen gebruikt. Maar je kunt het ook andersom doen; richt je interieur met Scandinavisch design en zorg voor een industrieel karakter. Dat betekent dat je meer donker dan lichte kleuren/materialen en minder gebruik maakt van hout. Hieronder zie je twee voorbeelden van wat ik bedoel:

Industrieel interieur met een Scandinavisch karakter (veel donkere materialen, maar met een lichte houten vloer en veel glas)

Lees ook: 5 musthaves voor een Scandinavisch industrieel interieur

Voor meer industriële tips & tricks volg je de online cursus Basis Industrieel Inrichten

Bron: Dust JacketScandinavisch interieur met een industrieel karakter (veel wit, licht, glas, met een beetje metaal en zwarte/grijze kleuren)
Bron: Paulina Arcklin


Scandinavisch design kenmerkt zich door duurzame materialen zoals hout, metaal, wol en glas. De vorm is meestal tijdloos, praktisch, minimalistisch en goed te combineren met andere soorten materialen, stijlen en meubelen. Een Scandinavisch interieur geeft je rust, een echt 'thuisgevoel'. De meeste Scandinavisch design interieurs zijn licht van kleur, er wordt veel gebruik gemaakt van wit en lichte houtsoorten.

Merken die goed passen binnen het Scandinavisch design zijn o.a. Nordik Living, Ferm Living, Bloomingville en House Doctor.

Je kunt een Scandinavisch design voorzien van een industrieel karakter, door de o.a. volgende tips toe te passen:

  • Het toevoegen van enkele metalen/stalen lampen;
  • Het toevoegen van de industriële kleuren grijs, zwart en bruin (in de vorm van leer;
  • Het toevoegen van een (enkele) betonnen muur;
  • Het verven van een stenen muur in lichte tinten of een lichte nep-stenen muur/strips plaatsen;
  • Het gebruiken van betonnen, metalen, stalen accessoires.
Er zijn nog meer tips om van een Scandinavisch interieur een combinatie te maken met een industrieel interieur. Kijk daarvoor naar de volgende inspiratiefoto's, maar je kunt ook altijd een mail sturen om te vragen naar meer tips.

Bron: Paulina Arcklin

Bron: Paulina Arcklin

Bron: Planete Deco

Bron: Normann copenhagen


Bron: Icono interiorismo

Bron: Stylizimo

Bron: See saw

Bron: Planete Deco


Labels: , , , , ,

1 reacties:

Op 27 juli 2015 om 09:42 , Anonymous Line Gevers zei...

Wat een gave foto's ik ben helemaal gek van Scandinavisch design. Wij hebben recent een vintage fauteuil gekocht die zou zo in bovenstaande interieurs passen.

 

Een reactie posten

Vul hier je reactie in....

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage