This page has moved to a new address.

Een bakstenen muur in de keuken

Woonblog my industrial interior: Een bakstenen muur in de keuken

dinsdag 15 augustus 2017

Een bakstenen muur in de keuken

Om jouw keuken een industriële look te geven, kun je van alles doen om tot dit industriële karakter te komen. Eén methode daarvoor is een bakstenen muur in de keuken.

Bakstenen muur keuken

Als je gelukt hebt, dan kun je een echte bakstenen muur tonen. Je kunt dit doen doordat er bijvoorbeeld al een bakstenen muur in jouw interieur staat. Maar het kan ook zo zijn, dat er achter een gestucte muur een mooie bakstenen muur tevoorschijn komt. Als je een nieuwbouw huis laat bouwen, dan is het ideaal om een bakstenen muur erin te plaatsen. Let erop bij het plaatsen daarvan, dat de look ervan niet al te nieuw is. Hoe ouder hoe beter.

Alternatieve bakstenen muur

Heb je geen bakstenen muur tot je beschikking, dan zijn er alternatieven. Steenstrips is een goed alternatief. Tevens is een bakstenen behang ook een goede optie. Zie hieronder de mogelijkheden voor een bakstenen look in de keuken.

Kleur bakstenen muur

Met betrekking tot de kleur van de bakstenen die je gebruikt / kiest voor je industriële muur, kun je veel kanten op. Eén ding zou ik niet willen aanraden, en dat is het kiezen voor één kleur baksteen. Zoals je hieronder op de inspiratiefoto's ook wel zult zien, is het kiezen voor bakstenen die bestaan uit meerdere kleuren mooier. Hierdoor krijgt je muur en daarmee keuken meer contrast en komt deze meer tot leven. Kleuren die vaak gebruikt zijn, zijn wit, bruin, grijs, zwart in verschillende tinten. Je ziet zelfs rood/oranje/bruine bakstenen, maar hier moet je wel van houden. Deze geven een bepaalde sfeer af en ook niet alles is hiermee te combineren. Dat geldt in het geval van witte, bruine, grijze en/of zwarte bakstenen wel. Deze zijn ideaal om te combineren.

Een bakstenen muur kan wat onrustig overkomen, dus voor de rest van de keuken is het dan verstandig om te kiezen voor rustige en vooral niet te veel kleuren. De kleuren wit, grijs en zwart zijn hiervoor ideaal. Tevens komt de bakstenen muur hierdoor beter tot zijn recht, deze valt meer op.

Cursus Industrieel Inrichten

Gegarandeerd jouw interieur industrieel inrichten? Alle ins en outs leren over industrieel inrichten? Met de Online Cursus Industrieel Inrichten lukt dat! De cursus biedt je o.a. handige tips, tricks, een 8-stappenplan en veel meer... De cursus start op zondag 1 oktober 2017. Kijk voor meer informatie eens op http://myindustrialinterior.nl/inspiratiepagina. Je kunt je gelijk aan melden via http://bit.ly/2d2B7CcLabels: ,

1 reacties:

Op 18 augustus 2017 om 09:36 , Anonymous Interieur liefhebber zei...

Ik ben zelf onwijs gek op dat contrast. Een hele moderne witte keuken, en dan dat ruwe van die bakstenen. Toffe foto's en artikel!

 

Een reactie posten

Vul hier je reactie in....

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage