This page has moved to a new address.

Landelijk Industrieel: inspiratie & tips

Woonblog my industrial interior: Landelijk Industrieel: inspiratie & tips

maandag 4 september 2017

Landelijk Industrieel: inspiratie & tips

De landelijk industriële stijl is een substijl van de industriële woonstijl. De woonstijl landelijk industrieel is één van de acht soorten industriële woonstijlen. Er zijn acht verschillende soorten industriële stijlen:
  • Industriële stijl 1: Scandinavisch industrieel
  • Industriële stijl 2: Vintage industrieel
  • Industriële stijl 3: Landelijk industrieel
  • Industriële stijl 4: Modern industrieel
  • Industriële stijl 5: Stoer, ruig & rauw industrieel
  • Industriële stijl 6: Bohemian industrieel
  • Industriële stijl 7: Chic & romantisch industrieel
  • Industriële stijl 8: Botanisch & natuurlijk industrieel


De woonstijl landelijk industrieel is erg populair bij veel mensen, vooral vanwege de rust, warmte en sfeer die het uitademt. Daarom besteed ik daar vandaag aandacht aan.

Klik hier om meer te weten te komen over alle soorten industriële woonstijlen

Landelijk industrieel interieur

Landelijk industrieel wordt ook wel rustic industrieel genoemd. De landelijk industriële stijl kenmerkt zich door rust en sfeer van het platteland. Een basic en pure uitstraling past erg goed bij deze woonstijl. Hierdoor is de landelijke stijl ook goed te combineren met een industrieel interieur. Je vindt in een landelijk industrieel interieur rustieke (en robuuste) meubels, kussens, behaaglijke plaids, veel kaarsen, houten vloeren en de lichte kleuren op de muur. De meubels mogen grof en robuust zijn, want een gladde afwerking past niet in een landelijke stijl. Tevens hoeft het ook niet te braaf en te afgewerkt te zijn. Het mag ook wat nonchalants hebben.Er wordt gebruik gemaakt van veel natuurlijke materialen. In de landelijk industriële woonstijl wordt veel hout gebruikt, maar ook mooie effen stoffen in natuurlijke tinten en materialen zoals wol, linnen, katoen en vachten. Het materiaal hout is ideaal om te combineren met industriële (meer kille) elementen zoals metaal en beton. Om deze stijl een meer industrieel karakter te geven, zijn er diverse mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld robuust / oud hout toevoegen aan je interieur, dit geeft een stoerdere uitstraling. Maar je kunt ook hout combineren met andere industriële materialen zoals beton en/of staal / metaal.

Tip 1: houten balken maken van jouw industriële interieur een landelijk industrieel interieur. 

Tip 2: een houten farmhouse schuifdeur kan gebruikt worden als een landelijk element (zie ook laatste sfeerfoto) 

Tip 3: rustige kleuren kom je tegen in een industrieel landelijke woonstijl. Maak vooral niet gebruik van felle /opvallende kleuren en kies kleuren die dicht bij elkaar liggen in de kleurcirkel.

Tip 4: het combineren van de materialen beton en hout is een goed idee voor een landelijk industrieel interieur. Een betonnen vloer gecombineerd met houten meubelen, zie je vaak terugkomen in een landelijk industrieel interieur. 

Meer weten over de landelijk industriële woonstijl?


Laat je inspireren door onderstaande inspiratiefoto's:

Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Vul hier je reactie in....

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage