This page has moved to a new address.

DIY metalen opbergbakjes

Woonblog my industrial interior: DIY metalen opbergbakjes

woensdag 4 november 2015

DIY metalen opbergbakjes

Als blogger haal ik veel inspiratie van het internet. Daarbij maak ik veel gebruik van buitenlandse industriële inspiratie. Afgelopen week kwam ik een erg inspirerende blog tegen. Deze blog komt uit Duitsland en heet "Creativlive". Op deze blog kwam ik een bericht tegen die me erg aansprak en die uitstekend past in een industrieel interieur. Op het blog wordt uitgelegd hoe je zelf (heel simpel) metalen opbergbakjes maakt met een industriële look. Ideaal voor in de werkkamer of als opbergruimte in huis.

Alle afbeeldingen zijn van Creativlive.

DIY industriële metalen opbergbakjes

Hieronder leg ik kort uit hoe je deze bakjes maakt. De blog is in het Duits, dus het leek me wel een waardevolle aanvulling om deze te vertalen.

Benodigdheden:
  • Spuitverf in de kleur zwart en zink/aluminium;
  • Clearcoat (spray)
  • Schuurpapier (fijn)
  • Metalen frames
  • Lijm (transparant)
  • Roestige onderdelen/objecten
  • Voor de etiketten: acrylverf (en eventueel transferpapier)
Het belangrijkste voor deze DIY, zijn de plastic bakken. In de bouwmarkt heb je deze in allerlei vormen en maten. Kies de bakken die voor jou het handigst zijn. Als je de bakken hebt, schuur deze dan eerst goed. Hierdoor hecht de verf goed op de opbergbakken. Tevens is schuren belangrijk voor het effect. Hierdoor krijgen de bakken een "oude" en industriële look.


Vervolgens spuit je eerst zwarte verf op de bakken, dit laat je drogen. En daarna spuit je de zink/aluminium verf erop. Laat de zwarte verf nog wel doorschijnen door de zink/aluminium verf heen. Mocht je niet tevreden zijn over het resultaat en de kleur, dan kun je desgewenst nog een keer de zwarte en zink/aluminium verf erop spuiten. Net zolang totdat je tevreden bent over de kleur. Je kunt eventueel na het verven, ook de bakken nog een keer schuren. Dit geeft een nog "ouder" en geleefder effect.

Nu gaan we aan de slag met de roestige onderdelen/objecten. Je hebt vast wel ergens verroeste onderdelen liggen. Schraap met een mes de roest eraf. Meng dit roest met wat doorzichtige lijm en accentueer de gespoten bakken met wat roest(lijm). Het geeft dit effect:

De etiketten hebt afgedrukt, hierbij heb ik een vintage lettertype gebruikt. Als je googled op vintage lettertype, zie je een heleboel lettertypes die je ervoor kan gebruiken. Hoe je metalen frames bewerkt leg ik hieronder uit. 

De metalen frames bestrijk je met de transparante lijm. Vervolgens brand je deze lijm eraf, hierdoor krijg je een mooi bronzen effect. Hou je metalen frames wel met een tang beet, deze worden namelijk nogal heet.

Om een de bakken nog meer een vintage en oude look te geven, kun je bijvoorbeeld stempels op de bakken zetten. Dit doe je door de stempels in spiegelbeeld af te drukken en met transferpapier erop te zetten.

Je kunt ook met een mal letters, woorden of andere prints op de bak plaatsen. Het enige wat je hoeft te doen is een mal maken, de letters uitknippen/snijden en dan deze mal gebruiken om de letters erop te verven. Dit kan je spuiten, maar ook met gewone verf doen.


En dit is het resultaat! De letters zijn gebasseerd op een afbeelding op Pinterest, zie hieronder.


En dit is de voor en na, geweldig toch?

Labels: ,

2 reacties:

Op 9 september 2017 om 08:05 , Anonymous Anoniem zei...

Superleuk

 
Op 15 november 2017 om 15:33 , Blogger Mirantjess Closet zei...

hoi,
welke zinc als spray heb jij gebruikt en waar komt die vandaan?
Alvast bedankt
groet
Miranda

 

Een reactie posten

Vul hier je reactie in....

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage