Industrieel betonnen look op de muur: gebruik kalkverf!

15:48 Gemma 2 Comments

Ik ben al een tijdje aan het zoeken naar een geschikte manier om mijn muur in ons nieuwe huis een industriële look te geven. Het liefst een grijze betonnen look. Nu kwam ik wel veel tegen wat allemaal niet zo makkelijk op de muur te smeren is, of wat heel bewerkelijk of duur is. 

Gelukkig kwam ik vandaag iets tegen waar ik wel iets mee kan. Als je kalkverf of krijtverf op je muur verft, krijg je een industriële betonnen look op je muur. Dat leek me wel wat! Krijtverf is iets makkelijker aan te brengen op je muur, je hoeft bijv. geen primer te gebruiken. Bij kalkverf heb je wel een primer nodig, maar het effect van kalkverf is mooier (in mijn ogen). Helaas zag ik op internet alleen maar dure kalkverf, ik neem aan dat ze in de bouwmarkt ook wel iets hebben. Dus ik ga binnenkort even kijken en ik hou jullie op de hoogte. De manier waarop je de kalkverf aanbrengt bepaalt het effect.

Hieronder zie je inspiratie-foto's van muren waar kalkverf op is gebruikt:
2 opmerkingen :

  1. Echte kalkverf is (gelukkig! Anders is het bijzondere er af) niet verkrijgbaar bij de bouwmarkten. Wel weet ik dat Histor een product heeft wat een beetje het betonlook effect geeft: Velvet touch.
    Groet Ineke

    BeantwoordenVerwijderen

Vul hier je reactie in....